Aanbieding  

bezoek aan Quercia al Poggio
het hart van de Chianti Classico

Afgelopen week een bezoek gebracht aan Fattoria Quercia al Poggio, bij Michela en Marco. Het wijnhuis is gelegen op de top van een heuvel (Poggio) en omvat een 25 hectare aan landbouwgrond. Hiervan hebben ze een 9 hectare voor productie van hun eigen wijnen, de Chianti Classico en de Chianti Classico Riserva. Het eerste wat opvalt als je het terrein op rijdt is de mooie ligging,maar ook de verzorgdheid van alles: De wijngaarden, de gebouwen. Het totale landgoed omvat een 100-tal hectare,waarvan veel bosgebied is.Herten,wilde zwijnen en andere dieren komen in het gebied voor. De wijngaarden zijn afgescheiden,zodat het groot wild de druivenranken niet kan vernielen.                   Marco en Michela werken op organische wijze en verwachten binnen 1 a 2 jaar de certificering rond te hebben voor de biologische wijnproductie.Druiven die worden gebruikt voor de Chianti Classico zijn: Sangiovese, Ciliegiolo, Colorino, Canaiolo, blauwe Malvasia en nog een klein beetje Merlot. Een paar jaar geleden is een wijngaard Cabernet Sauvignon gerooid en opnieuw beplant met Colorino en Canaiolo. Quercia wil een wijn maken die specifiek is voor dit gebied, met lokale druiven. Zij hebben daarbij hulp van een van de bekendste wijnmakers van Italie. Kwaliteit en eigenheid van smaak staat voorop bij dit wijnhuis. Alles wat ze niet goed vindenvoor eigen productie wordt verkocht aan de grote Chainti Classico jongens.

Een wijngaard is aangeplant met witte Malvasia voor de productie van VinSanto, die nog op de oude manier wordt gemaakt: Druiven laten indrogen zoals bij de Amarone en na de fermentatie langdurig op oude houten vaten laten rijpen: een mooie nootachtige VinSanto met een natuurlijk alcohol percentage van 17%

Ook voor een vakantie is dit wijngoed aan te raden: Een schitterende omgeving, mooie appartementen, zwembaden die helaas van half mei pas open zijn (...) en dicht bij florence,Sienna en San Gimignano. 
   
de wijnen van Roberto en Esther Lucarelli
importeur in Nederland
Lees meer >>

GROTE FORMATEN
gespecialiseerd in grotere formaten
Lees meer >>

ViniVivaldi, meer dan alleen italiaanse wijnen
Lees meer >>

bezoek aan Quercia al Poggio
het hart van de Chianti Classico
Lees meer >>

Verhuizing naar de Nobelweg 12, 5482 NN Schijndel
we zijn verhuisd!
Lees meer >>

bezoek aan A.A. Tiberini
Lees meer >>

Samengaan Vinivivaldi en Lekkerdrinken.com
Lees meer >>

Verslag wijnreis
1 t/m 8 april 2005
Lees meer >>

Nino Franco geprezen door Jamie Oliver en Matt Skinner
Lees meer >>

Fantastische Barolo en top Amarone
Lees meer >>

Bezoek aan Quercia al Poggio
Chianti Classico
Lees meer >>

Bezoek Nino Franco
Prosecco
Lees meer >>

Bezoek Bressan Nereo
Roy en Eternity
Lees meer >>

Bezoek Tiberini
Vino Nobile di Montepulciano
Lees meer >>

Bezoek Podere la Vigna
Brunello- en Rosso di Montalcino
Lees meer >>

Chianti Classico Quercia al Poggio 1e in wijn proeverij
Lees meer >>

Website by The Cre8ion.Lab