Aanbieding  

Bezoek Bressan Nereo
Roy en Eternity

Als laatste wijnproducent bezochten we Bressan Nereo , waar we zeer hartelijk ontvingen werden door de huidige eigenaar Fulvio , zijn vrouw Jelena en vader Bressan Nereo.

De wijngaarden van Nereo zijn gelegen ten oosten van Venetië in de provincie Friuli in de plaats Farra d’Izonso. De wijnen die wij van Bressan Nereo voeren zijn de Roy als rode wijn en de Eternity als witte.

Als er een ‘gek’ loopt in wijnland dan is het Fulvio Bressan wel.

Gedurende drie uur hebben wij door zijn wijngaarden gelopen, waarbij hij zijn alleroverheersende filosofie uitlegde: kwaliteit is alleen haalbaar door liefde voor de druivenstok, de druif, het land, tradities etc. etc. De man is bezeten van zijn vak als wijnmaker en doet geen concessies. Wanneer hij de druiven plant zal hij de eerste zes jaar niet oogsten. Jaar voor jaar knipt hij de druivenstokken tot net boven de grond af, besproeit ze niet met water e.d. maar laat de druif zelf tot volwassenheid komen. Het resultaat is dat de wortel vaak tot 5 meter diep zit. Bovendien laat hij maar drie druiventrossen groeien per plant. De mineralen e.d. van de 5 meter diepte komen allemaal terecht in drie trossen, wat natuurlijk weer terug te vinden is in de kwaliteit van zijn wijnen.

Ook zijn vinificatiemethodes zijn zeer arbeidsintensief en uitgebreid (zie bij de wijnomschrijvingen) ook filtert hij vaak met natuurlijke eiwitten.

Fulvio zelf is een impulsieve man die een uitgesproken mening heeft over kwaliteit, politiek, mensen enz.. Onder zijn vrienden bevinden zich ook vaak mensen die zelf kwaliteitsproducten leveren. Zo ontmoetten wij bij hem een kaasmaker die een uitzonderlijke mooie en smaakvolle schapenkaas maakt en Franco Buffin van Jolanda de Colò producent van Foie Gras. Indien je beide producten eet samen met een beetje ‘jelly’ gemaakt door Jelena en daarbij een van de wijnen van Bressan Nereo daarbij drinkt dan waan je je echt in het paradijs. Een van zijn beste vrienden is Pavarotti die hem regelmatig bezoekt en uiteraard zeer geniet van de wijnen.

Fulvio heeft in 2002 ook eenmaal besloten, terwijl een 40-tal wijnplukkers klaarstonden, om van een bepaalde wijngaard niet te oogsten. Zijn vader Bressan en hij waren niet geheel overtuigd van de kwaliteit vanwege een regenbui die s’nachts was gevallen.

Ook in zijn prijspolitiek is hij rechtlijnig; iedereen betaalt dezelfde prijs als importeur, groot of klein. Ook levert hij niet iedereen, alleen de mensen die hij waardeert mogen zijn wijnen verkopen. Zo dineerde hij als gast van een importeur uit de Verenigde Staten in een restaurant waar Bressan op de wijnkaart stond tegen een prijs van $ 400,00. Toen Fulvio navraag deed bij de restauranthouder vertelde deze hem dat hij de wijn inkocht voor $ 150,00. Fulvio vond dit absurd, importeurs mogen aan de wijn verdienen, maar ze moeten hun klanten niet besodemieteren. Fulvio verliet het restaurant en en passant deelde hij de wijnkoper mede dat hij hem niet meer leverde.Wij prijzen ons gelukkig dat wij inmiddels tot de vrienden van de familie Nereo behoren.
   
de wijnen van Roberto en Esther Lucarelli
importeur in Nederland
Lees meer >>

GROTE FORMATEN
gespecialiseerd in grotere formaten
Lees meer >>

ViniVivaldi, meer dan alleen italiaanse wijnen
Lees meer >>

bezoek aan Quercia al Poggio
het hart van de Chianti Classico
Lees meer >>

Verhuizing naar de Nobelweg 12, 5482 NN Schijndel
we zijn verhuisd!
Lees meer >>

bezoek aan A.A. Tiberini
Lees meer >>

Samengaan Vinivivaldi en Lekkerdrinken.com
Lees meer >>

Verslag wijnreis
1 t/m 8 april 2005
Lees meer >>

Nino Franco geprezen door Jamie Oliver en Matt Skinner
Lees meer >>

Fantastische Barolo en top Amarone
Lees meer >>

Bezoek aan Quercia al Poggio
Chianti Classico
Lees meer >>

Bezoek Nino Franco
Prosecco
Lees meer >>

Bezoek Bressan Nereo
Roy en Eternity
Lees meer >>

Bezoek Tiberini
Vino Nobile di Montepulciano
Lees meer >>

Bezoek Podere la Vigna
Brunello- en Rosso di Montalcino
Lees meer >>

Chianti Classico Quercia al Poggio 1e in wijn proeverij
Lees meer >>

Website by The Cre8ion.Lab