Aanbieding  

Bezoek Nino Franco
Prosecco

Het vierde bezoek was bij het prestigieuze Prosecco wijnhuis Nino Franco gelegen in het centrum van Valdobbiadene ten noorden van VenetiŽ, met enigszins wat schroom kwamen wij als kleine wijnimporteur daar aan en werden voortreffelijk ontvangen door Primo Franco en zijn vrouw Annalisa , de derde generatie van eigenaren. Annalisa leidde ons rond door de wijngaarden van de plaats. Valdobbiadene kent zoín 5000 hectaren met de Prosecco druif, die door 4.500!! boeren worden bewerkt. Het is dus zaak om de juiste boeren te vinden, die volgens jouw eisen van kwaliteit en traditie de druiven telen. En de familie Franco heeft deze gevonden.

Daarnaast moeten de wijngaarden zo gelegen zijn dat binnen een half uur na de pluk de druiven in de pers liggen, dit is essentieel voor de kwaliteit van de Prosecco. Ook hebben de Francoís nog een eigen wijngaard, Rive di San Floriano , waarvan zij de druiven gebruiken voor hun allerbeste Prosecco, die ViniVivaldi naast de Rustico uiteraard in zijn assortiment heeft.

Na terugkomst vonden wij Primo terug in de bottelarij, waar hij zenuwachtig bezig was met de controle en het proeven en nog eens controleren en nog eens proeven van zijn nieuwste wijn de Fažve, een mousserende Rosato!!. Jarenlang is hij hiermee bezig geweest. Samen met rode druiven teler Brandino Brandolino, slaagde hij erin om met de Merlot en Cabernet druif een zeer frisse, maar volle mousserende Rosť te maken.

Na afloop togen we naar het huis van Primo en Annalisa waart we met vieren zijn gaan koken onder het genot van wijn. Als afsluiting van de avond zijn we nog even filosoferend, de wijngaard doorgelopen.
   
de wijnen van Roberto en Esther Lucarelli
importeur in Nederland
Lees meer >>

GROTE FORMATEN
gespecialiseerd in grotere formaten
Lees meer >>

ViniVivaldi, meer dan alleen italiaanse wijnen
Lees meer >>

bezoek aan Quercia al Poggio
het hart van de Chianti Classico
Lees meer >>

Verhuizing naar de Nobelweg 12, 5482 NN Schijndel
we zijn verhuisd!
Lees meer >>

bezoek aan A.A. Tiberini
Lees meer >>

Samengaan Vinivivaldi en Lekkerdrinken.com
Lees meer >>

Verslag wijnreis
1 t/m 8 april 2005
Lees meer >>

Nino Franco geprezen door Jamie Oliver en Matt Skinner
Lees meer >>

Fantastische Barolo en top Amarone
Lees meer >>

Bezoek aan Quercia al Poggio
Chianti Classico
Lees meer >>

Bezoek Nino Franco
Prosecco
Lees meer >>

Bezoek Bressan Nereo
Roy en Eternity
Lees meer >>

Bezoek Tiberini
Vino Nobile di Montepulciano
Lees meer >>

Bezoek Podere la Vigna
Brunello- en Rosso di Montalcino
Lees meer >>

Chianti Classico Quercia al Poggio 1e in wijn proeverij
Lees meer >>

Website by The Cre8ion.Lab